ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΣΤΗ ΘΑΣΟ

Υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να φτάσετε στη Θάσο και αυτός είναι με πλοίο. Το νησί έχει δύο λιμάνια, το κυριότερο είναι στο Λιμένα (Θάσος), πρωτεύουσα του νησιού. Η διαδρομή προς Λιμένα από Κεραμωτή στην ηπειρωτική χώρα και είναι η πιο δημοφιλής διαδρομή για να φτάσεις στη Θάσο. Η συχνοτητα των δρομολογιων ,απο νωρις το πρωι μεχρι αργα το βραδυ καθε μιση ωρα, καθως και το ελαχιστο της διαδρομης , τα 40 λεπτα, καθιστουν την προσβαση στο νησι πιο ευκολη και ξεκουραστη. Η Βίλα Μαντάνη απέχει μόλις 1 χιλίομετρο από το λιμάνι του Λιμένα. Ακολουθήστε τον χάρτη για να δείτε την διαδρομή.

Αεροδρομια

Η Θάσος δεν έχει δικό της αεροδρόμιο, αλλά εξυπηρετείται από το αεροδρόμιο της Καβάλας (Μέγας Αλέξανδρος), το οποίο βρίσκεται μόλις 17 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Κεραμωτής. Η Καβάλα δέχεται κυρίως πτήσεις τσάρτερ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού από όλη την Ευρώπη, αλλά έχει δύο φορές την ημέρα σύνδεση στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών. Εναλλακτικά από Θεσσαλονίκη, μόλις δύο ώρες μακριά από την Καβάλα, έχει το διεθνές αεροδρόμιο που φιλοξενεί επίσης από πολλές αεροπορικές εταιρείες. Η ενοικίαση αυτοκινήτου είναι απλή και το ταξίδι για την Καβάλα / Κεραμωτή γίνεται μέσω της Εγνατίας οδού(E90). Εναλλακτικά, μπορείτε να πάρετε το λεωφορείο από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα που γίνεται κάθε ώρα, το εξπρές δρομολόγιο διαρκεί 2 ώρες και το κανονικό 2,5.

Γενικα

Όπως προαναφέρθηκε, η Θάσος είναι κοντά στην Εγνατία (E90), η οποία είναι ένας αυτοκινητόδρομος και διασύνδεει όλη τη βόρεια Ελλάδα. Από την Ηγουμενίτσα στη δυτική ακτή του Ιονίου Πελάγους μέχρι την Αλεξανδρούπολη, και την ανατολική ακτή του Αιγαίου, κοντά στα τουρκικά σύνορα. Η E90 διαθέτει καλές συνδέσεις με τη νότια Ελλάδα και όλες τις χώρες των Βαλκανίων.